3 Case pe strada Laguna Albastră

Autor(i):
arh. Bogdan Neagu
Biroul:
NBC Arhitect SRL
Colaboratori:
arh. Radut Alexandru, arh. Mititelu Cristian-Stefan
DC Structuri - structura; Alyates Design - instalatii
Localizare:
România, jud. Ilfov, Corbeanca

Comentariul autorului:

Ansamblu 3 case individuale este amplasat pe un teren în pantă, aflat în proximitatea salbei de lacuri a comunei Corbeanca. Planimetria locuinţelor este similară, însă faptul că una dintre ele este dispusă în oglindă faţă de celelalte două şi că fiecare are o altă cotă 0.00, adaptată condiţiilor de topometrie crează o imagine dinamică.
Prima casa are etajul zonei de noapte iesit in consola peste acces, privind apusul soarelui peste lac, in timp ce urmatoarele 2 sunt orientate spre accesul principal al strazii Laguna Albastra.
Volumul usor introvertit al livingului este suprainaltat si primeste deasupra grinzi din lemn lasate natural spre interior, care impreuna cu ferestrele rotunjite la partea superioara si peretii curbi ai holului par ca preia din unduirea apei de peste drum. Imprejmuirea la strada ce conecteaza cele 3 case intr-o compozitie unitara, este retrasa pentru a face loc parcarilor.
Cele 3 case din strada Laguna Albastra au tratate diferentiat finisajul parterului si etajului - in timp ce parterul este imbracat cu ardezie neagra tip ,,Laguna” am lasat volumul suspendat al etajului si cel suprainaltat al livingului in tencuiala usor texturata de nuanta alba.